Best off Andalucía

Andalusië is groot, heel groot, namelijk 3 keer België! Om onze gasten het beste van Andalusië te geven, slaan B&B Casa Pura Vista en B&B Rincon del Mundo de handen in elkaar. 2 aparte regio’s ontdekken tijdens 1 vakantie!

B&B Rincón del Mundo is gelegen in de Valle de Guadalhorce met zijn 300 zonnige dagen ook wel de Zonnevallei genoemd.  Ik noem het al eens de moestuin van Andalusië want hier groeien het heel jaar door citrusvruchten, appelsienen, meloenen, advocado’s, olijfjes etc. Ideaal om eens een fruitplantage te bezoeken en vooral te gaan proeven. Door de centrale ligging is het gemakkelijk om bepaalde hoogtepunten van Andalusië te ontdekken en s’avonds weer terug te keren naar het gezellige Alora, de hoofdstad van de Zonnevallei. Alora, is een idyllisch en typisch wit Andalusisch dorp, genesteld tussen drie grote rotsen en bekroond door de ruïnes van het Moorse kasteel. Of zoals men hier zegt een echte “pueblo blanco”. Van hieruit heeft u schitterende vergezichten over de natuurgebieden en dorpen rondom.

Katrien en Silvie hebben alvast voor jullie een arrangement uitgewerkt zodat jullie een (H)eerlijk stukje Andalusië ontdekken tijdens jullie vakantie.

Jullie landen op Malaga en dan naar gelang van mogelijkheid of voorkeur begint jullie vakantie in de Axarquia streek of de Zonnevallei.

Dag 1: Aankomst luchthaven Malaga, huurwagen ophalen, rijden richting Torre del Mar waar je lekker kan kuieren en uitwaaien op de Paseo Maritimo en waar je kan genieten van één van de vele bars en restaurants.

Vanaf 15u verwelkomen Philippe, Katrien, Milan en Rune jullie in hun B&B Casa Pura Vista met een welkomstdrankje en hapje….

Dag 2: Bezoek aan Granada, het Alhambra en het historische stadscentrum.

Dag 3: Frigiliana, wordt wel eens het mooiste dorp van Andalusië genoemd. Daarna Nerja met het Balcon d’Europa of de Cuevas de Nerja (grotten).  Afsluiten langs de kustweg richting Torre del Mar is een bezoekje aan Torrox Costa met zijn vuurtoren (el Faro) zeker de moeite waard.

Dag 4: Uitgebreid ontbijten en Catamaran Tocht met dolfijnen spotten, workshop Paella

Dag 5: Ruta de Mudejar één van de 5 rutas de Axarquia, Arenas – Archez – Salares – Sedella – Canillas de Aceituno. 

Dag 6: Bezoek aan Malaga stad.

Vanaf 15 uur verwelkomen Silvie, Lars en Milas jullie in B&B Rincón del Mundo met een heerlijke frisse Tinto de Verano en tapa’s!

Dag 7: Wandeling Caminito del Rey het Koningspad + El Chorro / meren Ardales

Dag 8: Romantisch Ronda + stuk van de route van de pueblo’s blanco’s.

Dag 9: Op de maanlandschappen van El Torcal bevinden jullie zich net echt op de maan + Antequera de poort naar de bergen, laatste stad voor je de bergen betreed.

Dag 10: Cultuur in Cordoba, 1 van de mooiste steden van Andalusië met 3 culturen op 1 plek bewonderingswaardig. In de Joodse wijk staat de voormalige Islamitische Moskee die nu een Katholieke Kathedraal is. De Mezquita met zijn 780 marmeren zuilen is werkelijk INDRUKWEKKEND!

Dag 11: Relax, uitgebreid ontbijten dag van vertrek.

TARIEVEN PER PERSOON INCLUSIEF KAMER MET ONTBIJT + ALLE TICKETS

Laagseizoen november tot en met maart (tickets Alhambra & Caminito del Rey)
Hoogseizoen april tot en met oktober (tickets Alhambra, Catamaran & Caminito del Rey)

  • Laagseizoen 2-persoonskamer 440€ p.p.

  • Hoogseizoen 2-persoonskamer: 540€ p.p.

  • Laagseizoen familiekamer: 355€ p.p.

  • Hoogseizoen familiekamer: 450€ p.p.

  • Arrangement is ook mogelijk voor 9 dagen (8 nachten)

Catamaran - dolfijnen spotten

24740636_10155967782666967_1808318687_n

Alhambra - Granada

granada 4

Caminito del Rey

24726777_10155967776321967_1974860066_n