Best off Andalucía

Andalusië is groot, heel groot, namelijk 3 keer België! Om onze gasten het beste van Andalusië te geven, maken we graag voor u een op maat gemaakte vakantie…..We bieden u graag een reisprogramma aan voor 15 dagen (14 nachten), uiteraard kan dit aangepast worden naar gelang uw wensen.

Dag 1: Aankomst luchthaven Malaga, huurwagen ophalen en rijden richting Torre del Mar waar je lekker kan kuieren en uitwaaien op de Paseo Maritimo en waar je kan genieten van één van de vele bars en restaurants.

Vanaf 15u verwelkomen wij u graag in onze B&B Casa Pura Vista met een welkomstdrankje en hapje….

Dag 2: Bezoek aan Granada, het Alhambra de Granada is beschermd wereld erfgoed bij UNESCO, Het Alhambra is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada in Andalusië. Dat de Spaanse stad Granada een aantal eeuwen werd geregeerd door de Moren is nog altijd goed terug te zien. De Arabische invloeden zijn op verschillende plaatsen van de stad namelijk duidelijk zichtbaar. Met name in de vele paleizen die de stad telt zijn er heel veel prachtige details uit het verleden te bespeuren. Zeker in de wijken Albaicín, Sacromonte of Alhambra wordt de geschiedenis in ere gehouden. Deze knusse oude stadsdelen zorgen voor een nostalgisch gevoel, waarbij je niet altijd door hebt dat je wel degelijk in een grote stad terecht bent gekomen. Her en der danst men nog de flamenco op straat en staat de gezelligheid voorop.

Dag 3: Frigiliana, wordt wel eens het mooiste dorp van Andalusië genoemd.

Daarna Nerja met het Balcon d’Europa of de Cuevas de Nerja (grotten).  Afsluiten langs de kustweg richting Torre del Mar is een bezoekje aan Torrox Costa met zijn vuurtoren (el Faro) zeker de moeite waard.

Dag 4: Uitgebreid ontbijten en Catamaran Tocht vanuit de haven van Caleta de Velez,  deze excursie neemt 3u30 in beslag, aan boord zijn er 3 drinks en workshop paella maken voorzien, 2 zwemstops in open zee en kans op dolfijnen spotten (niet gegarandeerd)

Dag 5: één van de 5 rutas de Axarquia (Mudéjar, del sol y del vino, del sol y del aguacate, aceite y los montes, de la pasa). Heel pitoreske dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan…Axarquia streek op zijn best… of lekker genieten aan het zwembad met een bezoek aan Arenas, ontdek ons dorp…

Dag 6: Nerja, Rio de Chillar (riverwalk) avontuurlijke wandeling doorheen de rio de Chillar (max. 12km)

Dag 7: Los Cahorros de Monachil, avontuurlijke wandeling met 4 hangbruggen en spectaculaire uitzichten, watervallen, tal van rotspoelen om in te zwemmen…  De route met de wagen er naar toe is al adembenemend mooi….Prachtig stukje Andalusische natuur van Axarquia tot Sierra Nevada

 

Dag 8: Bezoek aan Malaga stad, deze stad biedt voor iedereen wat wils, shopping, cultuur, sport, gezellige restaurantjes, bars, terrasjes,… Malaga is geweldig…

Dag 9: Wandeling Caminito del Rey – het Koningspad,het pad is drie kilometer lang, maximaal een meter breed en bevindt zich 100 meter boven de rivier ‘El Chorro’ tegen de rotswanden, totaal gaat de wandeling over 7km, deze wandeling is 100% veilig, kinderen jonger dan 8 jaar zijn niet toegelaten!  

Na de wandeling kan je nog de  El Chorro meren in Ardales bezoeken, een prachtig natuurgebied waar je ook waterfietsen, paddle surf & een kano kan huren, leuke verfrissing en avontuur voor de kinderen.

Dag 10: Dagje uitblazen aan het zwembad, een rustgevende massage  + tapas eten in de plaatselijke bar Juanete in Arenas

Dag 11: Romantisch Ronda, deze stad is gebouwd op een plateau (750m), ontdek de kloof (Tajo) van Ronda die de stad in twee splitst, de oudste arena voor stierengevechten van Spanje vind je hier ook + stuk van de route van de pueblo’s blanco’s.

Dag 12: El Torcal, waan je in één van de vele nationale parken in Amerika maar dan in Spanje, Het is vooral bekend vanwege rotsen uit de karstperiode die door erosie in opvallende vormen gemodelleerd zijn.  Maak één van de wandelingen die mogelijk zijn en goed aangeduid zijn tussen de rotsen.

Daarna bezoek je Antequera en reis 5000 jaar terug in de tijd. De rijke geschiedenis van het Andalusische dorp brengt talloze kerken, hoge muren en torens met zich mee waardoor het nu nog steeds een typische Middeleeuwse uitstraling heeft…

Dag 13:  Vespatour met Vespatours Malaga, Vanessa en Fabrice laten u op een exclusieve manier met hun Vespa’s een andere kant van Andalusië zien…..(rijbewijs B gedurende 3 jaar en ervaring met motor besturen is vereiste).  Alternatief is dagje aan het zwembad of aan zee…

Dag 14: Cultuur in Cordoba, 1 van de mooiste steden van Andalusië met 3 culturen op 1 plek bewonderingswaardig. In de Joodse wijk staat de voormalige Islamitische Moskee die nu een Katholieke Kathedraal is. De Mezquita met zijn 780 marmeren zuilen is werkelijk INDRUKWEKKEND!

Dag 15: Uitrusten, relax, uitgebreid ontbijten = dag van vertrek!

TARIEVEN PER PERSOON INCLUSIEF KAMER MET ONTBIJT + ALLE TICKETS

Laagseizoen november tot en met maart (tickets Alhambra & Caminito del Rey)
Hoogseizoen april tot en met oktober (tickets Alhambra, Catamaran & Caminito del Rey)

PRIJZEN ZIJN VERKRIJGBAAR OP AANVRAAG, AANTAL DAGEN IS OOK BESPREEKBAAR