Op het gebied van cultuur heeft Andalusië u heel veel te bieden. De bekende steden zoals Málaga (45 min.) met haar vele musea, Granada (1u30) met het Alhambra en Córdoba (1u45) met de overweldigende Mezquita.

MALAGA

Malaga is een bruisende stad op 45min. van onze B&B, na Sevilla is Malaga de grootste stad van Andalusië. Een combinatie van boeiende geschiedenis, tradities en mooie bezienswaardigheden maken deze stad populair. De vriendelijke inwoners zorgen voor fijne en ontspannen sfeer. Kunst, cultuur, actief, gezellig winkelen, lekker eten of gewoon ontspannen aan het strand.  In deze veelzijdige stad is vervelen vrijwel onmogelijk, de stad bruist iedere dag en veel van het dagelijkse leven speelt zich buiten af in de stralende zon

Bezienswaardigheden:
– Muello Uno, de haven van Malaga
– Calle Larios, winkelstraat
– de SoHo wijk
– La Manquita, de kathedraal

– Atarazanas, overdekte markt
– Alcazaba, moors kasteel fort
– Theatro Romano, Romiens theater
– Plaza Merced
– het Picasso museum

GRANADA

Granada behoort tot de parels van Spanje en is de meest bezochte stad van het Iberisch Schiereiland. Er komen hier toeristen uit de hele wereld. Granada was lange tijd hoofdstad van het Moorse rijk. De stad, en met name het wereldberoemde Alhambra staan symbool voor een belangrijke periode uit de Spaanse geschiedenis.  

Het Alhambra is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada in Andalusië. Het bevindt zich op een heuvelachtig plateau aan de zuidoostelijke grens van de stad Granada.  Het Alhambra en Generalife zijn een beschermd werelderfgoed van UNESCO.

Bezienswaardigheden:
– Het Alhambra en de Generalife
– Albaicin
– Kathedraal van Granada

CORDOBA

De 3de grootste stad van Andalusië, een stad met een lange en rijke geschiedenis.  1000 jaar geleden was Cordoba de grootste en machtigste stad ter wereld.  Sinds 1984 is de historische binnenstad opgenomen in de  werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bezienswaardigheden:
– Mezquita

– Alcazar de los Reyes Cristianos
– Puente Romano
– Plaza de Toros de los Califas
– Torre de la Calahorra
– Plaza de las Tendillas
– Synagoga de Cordoba